درباره دوره
آموزش نقاشی به صورت حرفه ای و با شیوه اصولی که برای گذراندن این دوره هنرجو ملزم به گذراندن دوره های پایه طراحی (طراحی ۱و۲) می باشد.
دو ترم ابتدایی کارگاه نقاشی پایه و به صورت رئال و آکادمیک جهت آشنایی با اصول اولیه نقاشی می باشد و ترم سه کارگاه نقاشی در سبک های مختلف و ترم چهار به شیوه تخصصی و کارگاه ایده پردازی در نقاشی می باشد. بعد از پایان این دوره هنرجو قادر به خلق نقاشی به شیوه مفهومی در سبک شخصی خود می باشد.
سر فصل های دوره
نقاشی 1
تعداد جلسات: 12 جلسه 2 ساعته
شرح دروس:
- مبانی رنگ
- تکنیک های نقاشی (ذغال، پاستل، مداد رنگی، آبرنگ و گواش)
نقاشی 2
تعداد جلسات: 12 جلسه 2 ساعته
شرح دروس:
- کارگاه رنگ و روغن یا اکریلیک
- نقاشی طبیعت بیجان
- ترکیب بندی
- شناخت رنگ
- جنسیت سازی
- فضاسازی
نقاشی 3
تعداد جلسات: 12 جلسه 2 ساعته
شرح دروس:
- کارگاه رنگ و روغن یا اکرلیک
- نقاشی چهره
- ترکیب انسان و فضا
نقاشی 4
تعداد جلسات: 12 جلسه 2 ساعته
شرح دروس:
- کارگاه رنگ و روغن یا اکریلیک
- ایده و خلاقیت در نقاشی
- نقاشی ذهنی
- نقاشی موضوعی
- نقاشی مفهومی
بهترین آموزشگاه نقاشی در کرج
یکی از پر طرفدارترین رشته های هنری نقاشی می باشد. آموزش نقاشی در کرج در آموزشگاه های هنری به شیوه های متفاوتی صورت می گیرد. یکی از اصولی ترین روش ها به شکل پایه آموزش نقاشی به شکل آکادمیک و از روی مدل زنده می باشد. آموزشگاه هنرهای تجسمی آسو با بهره گیری از اساتید حرفه ای و دانشگاهی آموزش نقاشی در کرج را دوره های مقدماتی ، پیشرفته و تخصصی برگزار می نماید. پیش نیاز دوره های نقاشی فراگیری طراحی به شکل پایه می باشد. در دوره مقدماتی آموزش رنگ شناسی، و تکنیک های مختلف نقاشی ( مدادرنگی، گواش، آبرنگ، پاستل، ذغال) صورت می گیرد.
آموزش نقاشی در دوره پیشرفته کارگاه رنگ و روغن و اکریلیک با موضوعات طبیعت بیجان، پرتره و ترکیب بندی فضا و فیگور می باشد.
در دوره تخصصی آموزش نقاشی به صورت خلاقانه و ذهنی و فضاسازی در سبک های مختلف (امپرسیونیسم، اکسپرسیونیسم، سورئالیسم، کوبیسم و انتزاعی) می باشد.
در این دوره هنرجویان به فضای شخصی خود در نقاشی دست پیدا می کنند و می توانند آثار مفهومی بیافرینند.
تعریف آموزش نقاشی آکادمیک:
آموزش نقاشی در کرج به روش پایه و اصولی و روشمند می باشد که از روی مدل زنده صورت می گیرد. در این روش آموزش ترکیبات رنگ با سه رنگ اصلی و پایه (قرمز، آبی و زرد) و سفید می باشد و هنرجو می آموزد چگونه رنگ را تشخیص داده و با ترکیب سه رنگ آن را بسازد.
همچنین تشخیص سایه و روشن و خاکستری رنگی های مختلف و کنار هم گذاشتن و تلفیق آنها روی بوم و ساختن احجام و جنسیت های مختلف در قالب ترکیب بندی و کادربندی های اصولی شکل می گیرد.
منبع نور:
در نقاشی آکادمیک نور نقش مهمی رو ایفا می کند. پس وجود یک منبع نور در مدل الزامی می باشد که می تواند نور طبیعی روز و یا نور چراغ مطالعه باشد.
ترکیب بندی:
مبحث اصلی دیگر در آموزش نقاشی در کرج ترکیب بندی و کادر می باشد، که چیدمان طبیعت بیجان و یا فضا و فیگور به عهده هنرمند می باشد. و ترکیب بندی خوب باید از لحاظ فرم، تیرگی و روشنی و رنگ تعادل و تناسب داشته باشد. ترکیب بندی به دو روش متقارن و غیر متقارن وجود دارد که ترکیب غیرمتقارن حرفه ای تر و از دید بصری جذاب تر می باشد.
سایه روشن:
دادن حجم به موضوع مورد نظر با سایه روشن است که کاملا متناسب با زاویه نور می باشد. و آنالیز تیرگی، روشنی و خاکستری ها تنها با آموزش حرفه ای طراحی و در ادامه آموزش نقاشی امکانپذیر می باشد.
مبانی رنگ:
در آموزش نقاشی در کرج اصولی ابتدا آموزش ترکیبات رنگ بر پایه سه رنگ اصلی( زرد، قرمز، آبی) شکل می گیرد. چرخه رنگ ۱۲ تایی ایتن و آموزش رنگهای مکمل، گرم و سرد و ایجاد خاکستری های رنگی و کنتراست های رنگ از مباحث مهم و اصلی رنگ شناسی هستند.
رنگ گذاری:
در آموزش نقاشی در کرج به شکل آکادمیک رنگ گذاری به شیوه اصولی و از کل به جزء می باشد. ابتدا خاکستری های رنگی آنالیز شده سطح کار را می پوشاند و در لایه های بعد رنگهای تیره تر و درخشانتر و روشنی ها با جزئیات بیشتر پرداخت و تکمیل می گردد.
تکنیک های نقاشی:
آموزش نقاشی در کرج با تکنیک های مختلف صورت می گیرد. تکنیک به ابزار و روش مورد استفاده در نقاشی گفته می شود.
تکنیک مدادرنگی:
مدادهای رنگی با مغزی تشکیل شده از رنگدانه فشرده، نوعی موم و کائولین (یک نوع خاک رس) می باشد. متریال و سطح مناسب جهت نقاشی با مدادرنگی انواع کاغذ و مقوا به جز کاغذهای صاف و صیقلی مثل گلاسه می باشد. در تکنیک مداد رنگی ترکیب رنگ های بر روی کاغذ شکل می گیرد و هر چه تعداد رنگ ها بیشتر باشد کار با آن راحتتر است.
در آموزشگاه آسو آموزش مداد رنگی با سه روش مختلف صورت می گیرد:
محوکاری و سایه پردازی:
در این روش آموزش نقاشی با مدادرنگی به شکل پرداخت و سایه روشن کاری به شکل کاملا محو، رئالیستی و عکس گونه انجام می پذیرد و دقت در جزئیات بالا می باشد.
هاشورزنی:
در این روش آموزش نقاشی با مدادرنگی به شکل خطی و هاشوری با ایجاد سایه روشن، ریتم و بافت در جهت فرم مورد نظر شکل میگیرد و هدف ایجاد تصویری حسی و متفاوت با واقعیت می باشد.
شیاراندازی:
در این روش آموزش نقاشی با مداد رنگی ابتدا با ایجاد شیار با مدادهای بی رنگ یا روشن خطوط و بافت ایجاده شده و سپس رنگ آمیزی می گردد که حالت رویاگونه و فانتزی دارد که برای تصویرسازی مناسب می باشد.
تکنیک گواش:
به فرانسوی (gouache) از ترکیب رنگدانه ها با صمغ عربی که حلال در آب می باشد. گواش رنگی جسمی، پوشاننده و مات می باشد و به رنگ پوستر معروف است. کاربرد گواش بیشتر در گرافیک، تصویرسازی و نگارگری می باشد و گاهی در ترکیب با آبرنگ مورد استفاده قرار می گیرد. متریال و سطح مناسب جهت استفاده از گواش مقواهای بافت دار 250 گرم به بالا می باشد. آموزش مبانی رنگ معمولا با گواش صورت می گیرد.
تکنیک آبرنگ:
آبرنگ ترکیبی از رنگدانه ها و نوعی چسب حلال در آب ( معمولا صمغ عربی) می باشد. آبرنگ رنگی روحی و شفاف است و اثر خیال انگیز و رویایی روی کاغذ ایجاد می کند. معمولا در دو نوع قرصی و تیوپی به بازار عرضه می شود. از دیرباز تکنیکی جهت پیش طرح مورد استفاده نقاشان بوده است. نقاشان بزرگی همچون آلبرشت دورر، ویلیام ترنر و وان دایک از آن جهت پیش ظرح استفاده کرده اند.
آموزش نقاشی آبرنگ تکنیکهای مختلفی صورت میگیرد که در اینجا به چند نمونه آن اشاره می گردد.
تکنیک خیس در خیس:
در این تکنیک معمولا سطح کاغذ با قلموخیس شده و لایه های رنگی روی سطح خیس صورت می گیرد. معمولا این تکنیک در نقاشی منظره ، پس زمینه نقاشی و یا طرح هایی که جزئیات کمتری دارند صورت می گیرد
تکنیک خیس در خشک:
در تکنیک آموزش آبرنگ بر روی سطح خشک و به صورت لکه گذاری صورت می گیرد. معمولا این تکنیک جهت پرداخت کار و گذاشتن جزئیات بیشتر صورت می گیرد.
تکنیک خشک در خشک:
در این روش نقاشی آبرنگ معمولا رنگ به صورت غلیظ روی سطح خشک صورت می گیرد و بیشتر در جزئیات دقیق و گذاشتن خطوط استفاده دارد.
تکنیک رنگ برداری:
در این روش زمانی که رنگ هنوز کاملا خشک نشده میتوان با قلموی خیس دوباره رنگ را از روی کاغذ براشت و روشنی ایجاد کرد.
استفاده از چسب میسکیت:
در این روش نقاشی آبرنگ می توان سطوح روشنتر را با استفاده از گذاشتن چسب نگه داشت و در پایان کار با کشیدن دست روی آن از روی کاغذ جدا میشود.
کاغذ و سطح مناسب جهت آموزش نقاشی آبرنگ مقواهای کتان با گرم بالا و ضخیم، بافت نرم و پنبه ای و جذب آب بالا می باشد و در سه نوع دستی ، قالبی (نیمه دستی) و ماشینی ساخته می شود که بهترین آن ها کاغذهای دستساز می باشد.
انواع بافت کاغذ آبرنگ:
هات پرس (hot pressed)، کلد پرس (cold pressed) ، راف (rough)
کاغذ هات پرس:
کاغذ هات پرس دارای بافت فشرده تر و سطح صاف تری می باشد و مناسب برای نقاشی های آبرنگ به صورت رئال که دارای جزئیات بیشتر هست مناسب هست. معمولا برای نقاشی پرتره با آبرنگ از این کاغذ استفاده می شود.
کاغذ کلد پرس:
دارای بافت غیر فشرده تر، نرمتر و بافت بیشتر هست و قابلیت جذب آب بیشتری دارد و برای انواع تکنیک های آبرنگ خیس در خیس و خیس در خشک مناسب است و برای انواع نقاشی های منظره، طبیعت بیجان و پرتره مناسب می باشد.
کاغذ راف:
برجسته ترین بافت را بین کاغذهای آبرنگ را دارد و به دلیل منافذ باز بیشتر جذب آب بیشتری دارد و کاملا مناسب جهت تکنیک خیس در خیس و نقاشی از منظره می باشد و برای نقاشی با جزئیات بیشتر مناسب نیست.
تکنیک پاستل:
به فرانسوی (pastel) گچ رنگی تشکیل شده از رنگدانه ها به اضافه گچ و صمغ است که با قابگیری به صورت مکعبی و یا استوانه ای در آمده است. آموزش نقاشی با پاستل با روشهای مختلف صورت می گیرد، می توان هم با محوکردن و ترکیب رنگها در یکدیگر ایجاد فضا و سایه روشن نمود و هم به صورت لکه گذاری رنگهای مختلف روی یکدیگر ترکیبات رنگی ایجاد کرد. از ویژگیهای تکنیک نقاشی پاستل ترکیب رنگها با یکدیگر روی کاغذ و خاصیت پوشانندگی آن است. اما از طرفی به آسانی از روی کاغذ هم پاک می شود و به خاطر همین در پایان کار حتما نیاز به ثابت کردن آن با اسپری فیکساتیو می باشد.
پاستل در دو نوع گچی و روغنی موجود است که نوع گچی آن جهت کارهای حرفه ای تر مورد استفاده قرار می گیرد و نوع چرب آن بیشتر در نقاشی کودکان استفاده دارد.
کاغذ و زمینه مناسب جهت کار با پاستل کاغذ و مقواهای بافت دار می باشد همچنین به دلیل پوشانندگی عالی آن می توان از کاغذهای خاکستری و رنگی نیز استفاده کرد که به دلیل کنتراست بیشتر به جذابیت کار نیز می افزاید.
تکنیک رنگ وروغن:
یکی از قدیمیتربن تکنیک های نقاشی رنگ و روغن می باشد که از ترکیب رنگدانه ها با نوعی روغن گیاهی (بذر گیاه کتان) به دست می آید و حلال آن نفت و یا تینر روغنی است. همچنین برای رقیق تر کردن آن از روغن های گیاهی مختلف مثل روغن بزرک، تربانتین و امروزه از لیکوئین و جهت زودتر خشک شدن آن از خشک کن یا اسکاتیو استفاده می گردد. سطح مناسب جهت استفاده از آن بوم های پارچه ای زیرسازی شده که بهترین نوع آن پارچه های طبیعی از جنس کتان و متقال می باشد.
از ویژگیهای منحصر به فرد تکنیک رنگ و روغن دیر خشک شدن آن می باشد که باعث تلفیق راحت رنگها در یکدیگر، محوکاری و ایجاد سایه روشن می باشد. از ویژگی دیگر آن خاصیت همزمان جسمی و روحی بودن آن است به این شکل که هر چه رنگ غلیظ تر استفاده شود جسمی تر و هر چه با روغن بیشتری ترکیب شود روحی تر و شفاف تر می شود. همچنین بعد از خشک شدن هر لایه میتوان لایه های دیگر را اعمال نمود و کاملا لایه های زیرین را پوشاند.
آموزش نقاشی با رنگ و روغن با روشهای مختلف صورت می گیرد. آموزش نقاشی رنگ و روغن به روش آکادمیک و سنتی آن که رنگها هر لایه رنگ پس از خشک شدن لایه دیگر اعمال می شود و از کل به جزء در مدت زمان طولانی صورت می گیرد اما روش آلاپریما یا خیس در خیس که رنگها به صورت همزمان و با سرعت بالا در زمان کوتاهتری انجام می شود و معمولا برای طراحی از مدل زنده و یا کار در طبیعت مناسب تر می باشد.
تکنیک اکریلیک:
اکریلیک رنگی شیمیایی بر پایه رزین اکریلیک و حلال در آب می باشد. از ویژگیهای آن بوی کم و سرعت بالای خشک شدن آن است و همچنین به دلیل انعطاف و قدرت چسبندگی بالا از آن می توان بر روی سطوح مختلف کاغذ، مقوا، بوم، پارچه، سنگ، گچ، چرم و غیره استفاده نمود که پس از خشک شدن نیاز به هیچ تثبیت کننده ای ندارد و کاملا ضد آب می باشد. آموزش نقاشی اکریلیک به دلیل استفاده آسان آن امروزه رواج بیشتری داشته و به روشهای مختلف اجرا می گردد. در نقاشی با تکنیک اکریلیک می توان از آن به صورت رئال و واقعگرا و همچنین مدرن، انتزاعی و دکوراتیو و یا در ترکیب با مواد دیگر استفاده کرد.
همچنین به دلیل بوی کم و سهولت استفاده از آن در آموزش نقاشی کودکان، تصویرسازی، گرافیک، هنرهای دستی و دکوراتیو کاربرد بالایی دارد.
گالری تصاویر دوره
برای افزودن متن مورد نظرتان اینجا کلیک کنید